Stilte

Stilte is een bron van voeding voor de mens. Door je blik naar binnen te richten en stil te zijn ontstaat er introspectie. Stilte helpt je te vertragen en de dingen waar te nemen zoals ze zijn. In verstilling kun je loskomen van alle prikkels die dagelijks op je afkomen. Gedachten, geluiden en emoties nemen we op de stiltedag waar zonder daar iets aan te willen veranderen. Vanuit stilte ontstaat inzicht. Het wordt duidelijk waar je meer aandacht op wilt richten en wat je los wilt laten.

Wat komt er aan bod?

Stiltedagen zijn een verdiepende aanvulling op de 8-weekse mindfulnesstraining. Op deze dag staan stilte en rust centraal. Lichaamsmeditatie, yoga, loop- en zitmeditatie worden afwisselend onder begeleiding beoefend. Door langer te mediteren kom je diepere lagen van inzicht en helderheid tegen.

Voor wie?

De stiltedagen zijn geschikt voor iedereen met ervaring op het gebied van mindfulness meditatie. Wanneer je twijfelt of deelname aan de stiltedag voor jou passend is, neem dan contact met me op.

Praktische zaken

Je wordt verzocht om tijdens de dag in stilte te verblijven en ook de stilte van anderen te respecteren. Ook de lunch zal in stilte genuttigd worden. Aan het eind van de middag wordt de stilte verbroken en zal kort worden gereflecteerd op de ervaringen van de dag.

  • De stiltedag is inclusief een lunch.
  • Oefenmateriaal is in de ruimte aanwezig.
  • Maximaal 10 deelnemers

De kern van de stiltedag

  • Verdiep je meditatie-ervaring
  • Ontdek, ervaar en gebruik stilte
  • Kom in contact met jezelf

Waar en wanneer?

De eerstvolgende stiltebijeenkomst wordt in 2019 ingepland.

Inschrijven

 

Heb je geduld te wachten tot de modder zakt en het water helder wordt?

Lao-tse, Tao-te tjing

DE TRAINING SITEMAP